Синоними за 'изостри':

изостри (св.)
[ и-зос-три ]
види:
Толковник
Правописен
синоними:
остри (несв.)
антоними:
истапи (св.)
колокации:
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК