every - онтологија

ката повеќе

Вид збор: Префикс
Како прв дел од сложенки означува дека нешто се повторува во временско растојание означено со вториот дел од сложенката; со значење секој.
Употреба: Разговорно

секој повеќе

секои
Вид збор: Заменка
За човек, луѓе - се однесува поединечно за сите.
Албански: çdokush
Употреба: Разговорно
Се однесува на сѐ, сите поими и предмети.