склечка св.

склечка (св.)

- Оф, мори мајчице, умрев, ќе рече и ќе го видиш се склечкал во правта. Мнозина ни умреа.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
Пак се склечка работата, пак почна да чкрта, да не оди.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
Го потргна надолу и го склечка.
„Пиреј“ од Петре М. Андреевски (1983)
— Така, две, рече и се склечка, се струполи меѓу столовите.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
Едно слегување и ќе се склечка пред тебе.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК