разжалостува несв.

разжалостува (несв.)

И мене не ми се враќаше од летување, а сепак одвреме-навреме се разжалостував и ми недостигаа моите.
„Игбал, мојата тајна“ од Јагода Михајловска Георгиева (2000)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи