неделкан прид.

неделкан (прид.)

Од соседниот ров - дебел, неделкан глас, скоро тропа пукната штица: Овци паса габер лежа Вечер ќе ти дојда...
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи