крштелница ж.

крштелница (ж.)

Во олтарот зафрлена во ќошот, ’рѓа ја гризе крштелницата и иконите ги јаде црвот...
„На пат со времето“ од Петре Наковски (2010)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи