yak - онтологија

јак повеќе

мн. јакови
Вид збор: Именка, машки род
Крупно говедо, диво или питомо, со изразена грпка и долги влакна, кое живее на Тибет и Памир.
Латински: Bos grunniens
Употреба: Зоологија