wilted - онтологија

свенат повеќе

свенати
Вид збор: Придавка
Кој загубил свежина, кој се исушил.
Примери:
свенати цвеќиња

спурен повеќе

спурни
Вид збор: Придавка
За сено, лисја, трева - овенат.
Примери:
Спурено сено.

сув повеќе

суви
Вид збор: Придавка
Кој е без животни сокови, исушен, умртвен; кој е со атрофирани мускули.
Албански: i thatë, i tharë