weep - онтологија

израсплаче повеќе

Види и: расплаче (св.)
израсплачат
Вид збор: Глагол, свршен
(се израсплаче) Се расплаче силно.
Албански: qaj, lotoj

исплаче повеќе

Види и: плаче (несв.)
исплачат
Вид збор: Глагол, свршен
Излее, преточи чувство во солзи.
Албански: qaj

реве повеќе

реват
Вид збор: Глагол, несвршен
Плаче многу силно, лелека.
Албански: qaj
Употреба: Разговорно