vegetative - онтологија

вегетативен повеќе

вегетативни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на животните процеси (растење, исхрана, дишење) на животните и растенијата.
Употреба: Биологија
Примери:
Вегетативен нервен систем - дел од нервниот систем што ја регулира работата на внатрешните органи.