valorization - онтологија

валоризација повеќе

мн. валоризации
Вид збор: Именка, женски род
Определување на вредноста, проценка; поправање или зголемување на цените на стоките, на валутата, хартиите од вредност, на инвестициите по вештачки пат.
Албански: valorizim
Употреба: Економија