uninvited - онтологија

невикан повеќе

невикани
Вид збор: Придавка
Што не е викан, повикан.

неканет повеќе

неканетиот
Вид збор: Придавка
Што не е канет, поканет.

неповикан повеќе

неповиканиот
Вид збор: Придавка
Што не е повикан по некаква потреба.

непоканет повеќе

Види и: покани (св.)
непоканетиот
Вид збор: Придавка
Што не е поканет, не добил покана.