unify - онтологија

обедини повеќе

обединат
Вид збор: Глагол, свршен
Создаде единство, здружи, поврзе во некаква целина.
Албански: unifikoj, basdhkoj

соедини повеќе

соединат
Вид збор: Глагол, свршен
Собере заедно, обедини.
Албански: mbledh
(се соедини) Образува целост, се обедини.
Албански: bashkoj

унифицира повеќе

унифицираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
изедначува, уедначува