twentieth - онтологија

дваесетти повеќе

дваесеттиот
Вид збор: Број
Бројна придавка од дваесет.

дваесеттина повеќе

мн. дваесеттини
Вид збор: Именка, женски род
Дваесетти дел од нешто.