systematic - онтологија

систематски повеќе

систематска
Вид збор: Придавка
Кој се извршува по определен ред, планомерен.
Примери:
Систематско учење.

системен повеќе

Види и: систематски (прид.)
системна
Вид збор: Придавка
систематски