suspicious - онтологија

подозрив повеќе

подозриви
Вид збор: Придавка
Што предизвикува подозрение.
Што е склон кон подозирање.

подозрителен повеќе

Види и: подозрив (прид.)
подозрителниот
Вид збор: Придавка
подозрив

сомнителен повеќе

сомнителни
Вид збор: Придавка
Што предизвикува сомневање во својата вистинитост.
Албански: i dyshimtë
Во што се сомнева, што изразува сомневање.
Албански: i dyshimtë

сомнително повеќе

Вид збор: Прилог
За чувство на сомневање; недоверба што го има некој.

сомничав повеќе

сомничави
Вид збор: Придавка
Тој што се сомнева.

шубелија повеќе

Вид збор: Придавка
сомничав
Турски: şüpheli
Употреба: Неменлив збор , Разговорно