superficially - онтологија

бегло повеќе

Вид збор: Прилог
површно, набрзо

површно повеќе

Вид збор: Прилог
површен

сурнопарно повеќе

Вид збор: Прилог
на брзина, површно, фушерски
Примери:
Ја сврши работата сурнонарно.