successive - онтологија

еднозадруго повеќе

Вид збор: Прилог
Едно по друго, нешто се случува во краток интервал со повторување или непрекинато.

сукцесивен повеќе

сукцесивниот
Вид збор: Придавка
Постепен, непрекинат, кој станува временски еден по друг.

сукцесивно повеќе

Вид збор: Прилог
постепено