straight - онтологија

исправен повеќе

исправни
Вид збор: Придавка
Што е прав, оптегнат.

направо повеќе

Вид збор: Прилог
За движење - право, без скршнување.

прав повеќе

прави
Вид збор: Придавка
Што не е искривен, свиткан, што нема кривини, рамен.
Албански: pluhur

право повеќе

Вид збор: Прилог
По права линија, праволиниски.
Албански: drejtë

прек повеќе

преки
Вид збор: Придавка
Што е прав.