straddle - онтологија

подрасчекори повеќе

подрасчекорат
Вид збор: Глагол, свршен
Расчекори малку повеќе.
(се подрасчекори) Се расчекори малку повеќе.

расчекори повеќе

(се) расчекорат
Вид збор: Глагол, свршен
Раздалечи нозе една од друга.