stammer - онтологија

запелтечи повеќе

Види и: пелтечи (несв.)
запелтечат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да пелтечи.

плетка повеќе

плеткаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Збори полека, со тешкотии.
Албански: llafazan
Употреба: Преносно значење

пропелтечи повеќе

пропелтечат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да пелтечи.