sleepyhead - онтологија

дремало повеќе

Види и: дремло (м.)
мн. дремала
Вид збор: Именка, среден род
дремло

дремливко повеќе

мн. дремливковци
Вид збор: Именка, машки род
дремло

дремло повеќе

мн. дремловци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што често дреме, што е склон на дремење.