sisterly - онтологија

доткин повеќе

доткиниот
Вид збор: Придавка
Што припаѓа, што се однесува на дотка.
Употреба: Дијалектен збор

сестрин повеќе

сестрини
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на сестра, кој и припаѓа на сестра.
Примери:
на сестрината свадба

сестрински повеќе

сестринска
Вид збор: Придавка
својствен на сестра
Примери:
сестринска љубов, сестринска нежност