simplify - онтологија

вулгаризира повеќе

вулгаризираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Упрости, упростува; прави, направи да биде просто, полесно сфатливо за секого.
Албански: thjeshtëzoj

поедностави повеќе

поедностават
Вид збор: Глагол, свршен
Направи да стане поедноставен, упростен.
Албански: thjeshtësoj

поупрости повеќе

Види и: упрости (св.)
поупростат
Вид збор: Глагол, свршен
Упрости, поедностави малку, донекаде.
Албански: thjeshtësoj
(се поупрости) Стане малку попрост, поедноставен.
Албански: thjeshtësohet

симплифицира повеќе

симплифицираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Поедностави, поедноставува, направи едноставен.

упрости повеќе

упростат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи попрост, поедноставен.
Албански: thjeshtësoj
(се упрости) Се направи попрост, поедноставен, се симплифицира.
Албански: thjeshtësohet

упростува повеќе

Види и: упрости (св.)
упростуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
поедноставува, симплифицира
Албански: thjeshtësohet, simplifikohet
(се упростува) се поедностави, се симплифицира
Албански: thjeshtësohet, simplifikohet