silently - онтологија

безропотно повеќе

Вид збор: Прилог
безшумно
Примери:
Врне безропотно.

молкома повеќе

Вид збор: Прилог
Тивко, беа зборување, со молчење.

молчешкум повеќе

Вид збор: Прилог
молкома, молкум

полека повеќе

Вид збор: Прилог
Тивко, потивко

полугласен повеќе

полугласниот
Вид збор: Придавка
Што не е гласен, што е со тивок глас.

тивко повеќе

Вид збор: Прилог
Без врева, без шум.

тихо повеќе

Вид збор: Прилог
тивко
Употреба: Поетски збор

траенката повеќе

Вид збор: Прилог
молкома
Употреба: Дијалектен збор