sigh - онтологија

воздив повеќе

Види и: воздишка (ж.)
мн. воздиви
Вид збор: Именка, машки род
воздишка

воздивка повеќе

Види и: воздишка (ж.)
мн. воздивки
Вид збор: Именка, женски род
воздишка

воздивне повеќе

воздивнат
Вид збор: Глагол, свршен
Испушти воздишка (од жал, од копнеж).

воздишка повеќе

мн. воздишки
Вид збор: Именка, женски род
Длабоко вдишување или издишување како израз на физичка или душевна болка, тага и сл.
Албански: fshamje, psherëtimë

издив повеќе

мн. издиви
Вид збор: Именка, машки род
издишка

издивка повеќе

мн. издивки
Вид збор: Именка, женски род
издив

издишка повеќе

мн. издишки
Вид збор: Именка, женски род
Здив, воздухот што се испушта одеднаш при издишување.

офне повеќе

офнат
Вид збор: Глагол, свршен
Воздивне болно, викне.
Турски: oflamak