self-restrict - онтологија

самоограничи повеќе

(се) самоограничат
Вид збор: Глагол, свршен
Ограничи самиот себеси, своите потреби и интереси.

самоограничува повеќе

Види и: самоограничи (св.)
(се) самоограничуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) самоограничи