seance - онтологија

сеанса повеќе

мн. сеанси
Вид збор: Именка, женски род
Состанок, средба на која без прекин, активно се учествува.
Француски: séance
Средба со лице што исцелува.
Средби, разговори на божем значајни теми, празни муабети.
Употреба: Иронично