screaming - онтологија

врескав повеќе

врескавиот
Вид збор: Придавка
Што има својство на врескот.

вресканица повеќе

мн. вресканици
Вид збор: Именка, женски род
врескот

врескот повеќе

Види и: вресок (м.)
мн. врескоти
Вид збор: Именка, машки род
вресок

врескотница повеќе

мн. врескотници
Вид збор: Именка, женски род
врескање, пиштење
Примери:
Каква е таа врескотница?

вреслив повеќе

вресливиот
Вид збор: Придавка
Што е врескав.

пискање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
пискање
Албански: piskamë

пискотење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
пискање

пиштење повеќе

Види и: пишти (несв.)
мн. пиштења
Вид збор: Именка, среден род
Пуштање писок.
Албански: piskamë
пискање, врискање
Албански: piskamë

разврекување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) разврекува

разврескување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) разврескува

разврискување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
разврескување

рик повеќе

мн. рикови
Вид збор: Именка, машки род
силен плач
Албански: ulërit

сврескување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
сврескува

срикување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
срикува