savage - онтологија

див повеќе

диви
Вид збор: Придавка
Што живее на најнискиот општествен поредок.
Албански: i egër

дивјак повеќе

мн. дивјаци
Вид збор: Именка, машки род
Припадник на примитивно племе, човек што живее во дивјаштво.
Албански: i egër
Употреба: Пејоратив
Груб, невоспитан, прост човек.
Албански: i egër
Употреба: Преносно значење
Човек што избегнува друштво, што не знае да се однесува во друштво.
Албански: mizor
Употреба: Преносно значење

дивјачка повеќе

мн. дивјачки
Вид збор: Именка, женски род
дивјак
Албански: njeri i egër

дивјачки повеќе

дивјачкиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува, што припаѓа на дивјак, што има особини на дивјак.