rusty - онтологија

зарѓавен повеќе

зарѓавениот
Вид збор: Придавка
рѓосан

зарѓан повеќе

зарѓаниот
Вид збор: Придавка
Зафатен од рѓа, рѓосан.

рѓосан повеќе

рѓосани
Вид збор: Придавка
Покриен со рѓа.
Примери:
Имаше само неколку ножа рѓосани.