ruffled - онтологија

брчкав повеќе

брчкавиот
Вид збор: Придавка
Што има брчки; набран во вид на брчки, што личи на брчки.

набран повеќе

Види и: набере (св.)
набраниот
Вид збор: Придавка
брчкав