reschedule - онтологија

презакаже повеќе

презакажат
Вид збор: Глагол, свршен
Закаже повторно, во друг термин.

репрограмира повеќе

репрограмираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Преуреди, преуредува програма, изврши, врши повторно програмирање целосно или делумно.
Албански: reprogramim
Примери:
Банката ги репрограмира долговите на државата.