reorganization - онтологија

преустројство повеќе

мн. преустројства
Вид збор: Именка, среден род
Промена и последица од промената после преустројувањето.

реорганизација повеќе

реорганизацијата
Вид збор: Именка, женски род
Повторна организација, преустројство.
Примери:
Реорганизација на земјоделството.

реорганизирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
реорганизира