remarry - онтологија

прежени повеќе

преженат
Вид збор: Глагол, свршен
Ожени некого повторно, по вторпат.
Албански: martoj përsëri
(се прежени) Се ожени повторно, по вторпат.
Албански: martoj pësëri

премажи повеќе

премажат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи жена повторно да стапи во брак.
Албански: martoj përsëri
(се премажи) Повторно се омажи.
Албански: martoj përsëri