refined - онтологија

истанчен повеќе

истанчениот
Вид збор: Придавка
Што е префинет, пребирлив.

префинет повеќе

префинети
Вид збор: Придавка
Што е извонредно фин.

рафиниран повеќе

рафинирани
Вид збор: Придавка
прочистен
изгладен, истанчен, изострен, префинет

танко повеќе

Вид збор: Прилог
Навлегува во детали, финеси и ситници.
Употреба: Разговорно