recollect - онтологија

врати повеќе

вратат
Вид збор: Глагол, свршен
Добие повторно нешто што се имало, што е изгубено.
Албански: ktheu

повтори повеќе

повторат
Вид збор: Глагол, свршен
Обнови во мислите нешто (кажано, научено, видено), обично со заменката „си“.
Албански: përsëris

подосвести повеќе

Види и: освести (св.)
(се) подосвестат
Вид збор: Глагол, свршен
Се освести малку.