rationality - онтологија

расудок повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Способност логички да се мисли, да се расудува.

рационалност повеќе

Види и: рационален (прид.)
рационалноста
Вид збор: Именка, женски род
Рационално однесување.