proven - онтологија

докажан повеќе

Види и: докаже (св.)
докажаниот
Вид збор: Придавка
Што е со доказ.

позитивен повеќе

позитивни
Вид збор: Придавка
Што се служи со објективни методи, заснован на факти, врз истражување.
Албански: pozitiv

потврден повеќе

потврдениот
Вид збор: Придавка
Што е заснован на факти, што е сигурен, докажан.