professor - онтологија

професор повеќе

мн. професори
Вид збор: Именка, машки род
Наставник со завршено факултетско образование.
Албански: profesor
Употреба: Образование
Највисоко звање на универзитет и висока школа.
Албански: profesor
Употреба: Образование