predominance - онтологија

превласт повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Надмоќ, надмоќна способност за владеење над некого или над нешто.

предоминација повеќе

(едн.) предоминацијата
Вид збор: Именка, женски род
превласт, надмоќ