plump - онтологија

обол повеќе

облиот
Вид збор: Придавка
Што е полн, дебел.

полникав повеќе

Види и: полничок (прид.)
полникавиот
Вид збор: Придавка
полничок

полничок повеќе

полнички
Вид збор: Придавка
Не премногу полн, дебел, со донекаде поголема тежина.

шишкав повеќе

Вид збор: Придавка
дебел, полничок
Турски: şiş
Употреба: Разговорно