pigsty - онтологија

ѓубриште повеќе

мн. ѓубришта
Вид збор: Именка, среден род
Нечисто место.
Албански: vend pis
Употреба: Преносно значење

кочина повеќе

мн. кочини
Вид збор: Именка, женски род
Ограден простор за чување свињи.
Албански: kath, stall derrash
Употреба: Земјоделство
Нечисто и неуредно место.
Албански: stallë derrash
Употреба: Преносно значење

свињарник повеќе

мн. свињарници
Вид збор: Именка, машки род
Просторија за одгледување свиња.
Албански: thark, stallë derrash
Употреба: Земјоделство
Нечисто место.
Албански: stallë derrash
Употреба: Преносно значење

свињарница повеќе

Види и: свињарник (м.)
мн. свињарници
Вид збор: Именка, женски род
кочина
Употреба: Земјоделство