patriotism - онтологија

патриотизам повеќе

(едн.) патриотизмот
Вид збор: Именка, машки род
родољубивост, родољубие
Албански: patriotizëm
Употреба: Политика

патриотичност повеќе

Види и: патриотизам (м.)
(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
патриотизам
Употреба: Политика

родољубивост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
родољубиe

родољубие повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Љубов кон татковината, преданост на својот народ.

родољубност повеќе

Вид збор: Именка, женски род
родољубивост