parasite - онтологија

крлеж повеќе

мн. крлежи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што сака да живее на туѓа сметка.
Албански: parazit
Употреба: Преносно значење

маша повеќе

мн. маши
Вид збор: Именка, женски род
Човек што е искористуван од друг.
Албански: mashë, i shfrytëzuar
Употреба: Преносно значење

паразит повеќе

мн. паразити
Вид збор: Именка, машки род
Растение или животно што живее од друг организам или внатре во него и се храни од него.
Албански: parazit
Употреба: Биологија
Човек што живее од туѓ труд.
Албански: parazit
Употреба: Преносно значење