paralytic - онтологија

паралитик повеќе

мн. паралитици
Вид збор: Именка, машки род
Човек болен од парализа.
Употреба: Медицина

паралитичен повеќе

паралитична
Вид збор: Придавка
Што е во врска со парализа.
Употреба: Медицина