overhear - онтологија

потслушне повеќе

потслушнат
Вид збор: Глагол, свршен
Слушне малку, дознае нешто малку.

потчуе повеќе

потчујат
Вид збор: Глагол, свршен
Чуе нешто, малку.

прислушне повеќе

прислушнат
Вид збор: Глагол, свршен
Слушне нешто несигурно, непотврдено.
Албански: përgjoj