orientate - онтологија

ориентира повеќе

ориентираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Определи, определува насока на движење или дејствување.
Албански: orienton
(се ориентира) Ја определи, определува својата позиција, местоположба.
Албански: orienton

упати повеќе

упатат
Вид збор: Глагол, свршен
Посвети во нешто.
Албански: orientoj, drejtoj
(се упати) Се здобие со знаење.
Албански: orientoj