omnivorous - онтологија

сеизедлив повеќе

сеизедливиот
Вид збор: Придавка
сејаден

сејаден повеќе

Види и: сеизедлив (прид.)
сејадниот
Вид збор: Придавка
Што јаде секаква храна.
Употреба: Зоологија