oboe - онтологија

зурла повеќе

мн. зурли
Вид збор: Именка, женски род
Дрвен народен дувачки инструмент со силен звук од типот на обоа.
Турски: zurna
Употреба: Музика и танц , Народно

обоа повеќе

мн. обои
Вид збор: Именка, женски род
Вид дрвен дувачки инструмент.
Употреба: Музика и танц